Luchthaven scheidt reizigers die niet volledig zijn ingeënt tegen COVID-19

27 juli 2021 17:52 #1
Vaccinatie apartheid... ?
Luchthaven scheidt reizigers die niet volledig zijn ingeënt tegen COVID-19

www.frontnieuws.com/lucht...-covid-19/

Een grote luchthaven scheidt nu diegenen die geen twee COVID-19 vaccinaties hebben gekregen, bericht lifesitenews.com.

Volgens de “Arrivals Vaccine Status Procedures” van de internationale luchthaven van Vancouver (YVR) worden passagiers nu in twee groepen gesplitst voordat zij de douanebalies naderen: de “gevaccineerden” en de “niet/gedeeltelijk gevaccineerden”.

“Passagiers zullen worden opgesplitst in gevaccineerde en niet/gedeeltelijk gevaccineerde rijen voordat ze de douane bereiken,” leest de YVR-website.

Passagiers worden in rijen verdeeld op basis van het feit of YVR hun “laatste stop” is of dat ze aansluiten op een andere vlucht.

“Als YVR uw laatste stop is, zullen volledig gevaccineerde passagiers zich registreren, een dag-1 test uitvoeren in de terminal, en zijn ze vrijgesteld van de door de overheid goedgekeurde hotelquarantaine,” staat op de YVR-website.

“Niet of gedeeltelijk gevaccineerde passagiers zullen zich registreren, een dag-1 test uitvoeren, een dag-8 testkit ontvangen, en moeten doorgaan naar hun door de overheid goedgekeurde hotel voor quarantaine.”

De federale regering zegt dat om als “volledig gevaccineerd” te worden beschouwd, een reiziger de volledige twee doses van een door de regering goedgekeurd COVID-19-vaccin moet hebben ontvangen “ten minste 14 dagen voordat hij Canada binnenkomt.” Het eenmalige vaccin van Johnson & Johnson is in het land nog niet op grote schaal gebruikt.

Alyssa Smith, Manager Communicatie van de luchthavenautoriteit van Vancouver, bevestigde aan LifeSiteNews dat er twee lijnen zijn voor reizigers die Canada binnenkomen vanuit de VS of andere internationale bestemmingen. Een voor de “gevaccineerden” en de andere voor de “niet-gevaccineerden”.

Smith vertelde LifeSiteNews dat de rijen “onder leiding van de regering van Canada” zijn, waarbij de splitsing begint vlak voor het bereiken van de Canadese douane.

“Deze maatregel is ingevoerd volgens het regeringsbeleid om het inklaringsproces aan de grens te helpen stroomlijnen, aangezien er verschillende inreisvereisten zijn voor gevaccineerde en niet-/gedeeltelijk gevaccineerde reizigers,” zei Smith.

Op dit moment lijkt YVR de enige luchthaven in Canada te zijn die mensen in verschillende rijen scheidt op basis van hun COVID prik status.

LifeSiteNews nam contact op met het Canada Border Services Agency (CBSA) om te informeren naar de lijnen, en ook om te vragen of andere luchthavens deze hebben – of zullen hebben – ingesteld.

Een vertegenwoordiger van CBSA vertelde LifeSiteNews dat het agentschap zo snel mogelijk een antwoord zal geven. Bij het ter perse gaan heeft LifeSiteNews nog geen antwoord ontvangen.

Op de sociale media hebben veel gebruikers foto’s gepost van de rijen, waarbij sommigen de segregatie vergeleken met “vaccine apartheid”.

“Vancouver luchthaven. Dat lees je goed, Vancouver, B.C., Canada. We gingen van 2 weken om de curve af te vlakken naar vaccin apartheid in 16 korte maanden met de @JustinTrudeau liberalen. Slechts één partij is tegen verplichte vaccins en dat is de @peoplespca @MaximeBernier,” tweette een gebruiker met de naam Syl Carle #PPC.

Op 9 augustus stopt de Canadese federale regering met haar omstreden driedaagse verplichte quarantainehotelverblijf voor alle luchtreizigers als onderdeel van een programma om de grenzen te heropenen.

Op dezelfde dag zullen Amerikaanse burgers die ten minste 14 dagen voor hun reis “volledig gevaccineerd” zijn met een door Health Canada goedgekeurde COVID-19 prik, toestemming krijgen om Canada te bezoeken. Zij moeten wel een COVID-19-test afleggen.

Vanaf 7 september zal Canada ook toeristen uit andere landen toelaten, maar alleen degenen die “volledig gevaccineerd” zijn.

Alle reizigers die Canada binnenkomen, worden onderworpen aan een nieuw grenscontroleprogramma dat gebruik maakt van biometrische gegevens.

De regering zal gebruik maken van haar “nieuwe grenscontroleprogramma op luchthavens en bij grensovergangen over land”.

De CBSA had eerder aangekondigd dat er een “dringende” behoefte was om een “Office of Biometrics and Identity Management” op te richten dat kan worden gebruikt om de vaccinstatus te controleren van alle Canadese en buitenlandse reizigers die het land binnenkomen.

Alle reizigers die hun vaccinatiestatus willen gebruiken om voor vrijetijdsdoeleinden naar Canada te reizen, moeten bij aankomst in Canada gebruikmaken van de ArriveCAN-app of het webportaal.

Luchthavenbeleid kan “inbreuk” maken op charterrechten

De Canadese advocaat voor burgerlijke vrijheden James Kitchen vertelde LifeSiteNews dat YVR’s “vaccinpaspoort”-regeling, net als andere, “conceptueel gebrekkig is voor zover het de vrijheid ondermijnt en een verdere overreach van de overheid vormt.”

“Het is ook irrationeel in het licht van het feit dat van de verschillende COVID-injecties bekend is dat ze ernstige risico’s op korte termijn met zich meebrengen, waaronder de dood, en onbekende risico’s op lange termijn,” zei Kitchen.

“Ze bieden een niveau van immuniteit dat inferieur is aan de natuurlijke immuniteit, die wijdverspreid is.”

Volgens Kitchen schendt een beleid zoals dat van YVR, dat reizigers zichtbaar “afzondert op basis van hun lichamelijke keuzes en gezondheidsbeslissingen”, het recht op vrijheid en privacy “onder secties 7 en 8 van het [Canadese] Handvest [van Rechten en Vrijheden] omdat het mensen blootstelt en stigmatiseert voor deze zeer persoonlijke beslissingen”.

“Als YVR geen uitzonderingen toestaat voor volwassenen op zijn “vaccinpaspoort” op grond van religie, mentale handicap en fysieke handicap, zal het waarschijnlijk ook in strijd zijn met de wetgeving inzake mensenrechten, de bescherming van gelijkheid zoals gewaarborgd door sectie 15 van het Handvest, en de vrijheid van geweten en godsdienst zoals beschermd door sectie 2(a) van het Handvest,” aldus Kitchen.

Health Canada heeft toestemming gegeven voor vier COVID-19 injecties voor volwassenen, die allemaal verband houden met abortus. Ze zijn ook allemaal in verband gebracht met ernstige bijwerkingen zoals bloedstolsels, huiduitslag, miskramen en zelfs hartaanvallen bij jonge gezonde mannen.

De Canadese arts Charles Hoffe uit Lytton, Brits Columbia, heeft onlangs verklaard dat hij bloedstolsels heeft gezien bij de meerderheid van zijn patiënten die COVID-19 injecties hebben gehad en hij heeft een “grimmig” advies gegeven dat het ergste nog moet komen, als gevolg van mogelijke “permanente” schade die door de injecties wordt veroorzaakt.

Nadat de Canadese federale regering vorig jaar had aangekondigd dat vaccinproducenten zouden worden gevrijwaard van aansprakelijkheid voor COVID-19 prik-gerelateerde verwondingen, lanceerde zij het allereerste programma van het land dat is ontworpen om mensen die nadelige bijwerkingen hebben ondervonden van welk type vaccin dan ook, financieel te compenseren, het Vaccine Injury Support Program (VISP).

Volgens de officiële statistieken van de Canadese regering waren er op 16 juli in totaal 9.615 “vaccingerelateerde” bijwerkingen van COVID-19 sinds eind 2020 de eerste injecties werden gegeven, waarvan er 2.222 als ernstig werden beschouwd. In Canada zijn 41.526.682 COVID-19 vaccinaties toegediend.

Trudeau zei in juni dat zijn regering dit najaar een soort “nationale certificering van vaccinatiestatus” zal invoeren waarmee reizigers kunnen bewijzen dat zij de “volledige” twee doses van de COVID-19-prik hebben gekregen.

Wat het regionale niveau betreft, heeft Trudeau gezegd dat het aan de provincies is om te beslissen of zij al dan niet hun eigen vaccinatiepaspoorten willen hebben.

Eerder deze maand zei premier Doug Ford van Ontario dat hij de inwoners van zijn provincie niet zal dwingen zich in te enten tegen COVID-19.

Premier Jason Kenney van Alberta heeft onlangs ook gezegd dat zijn regering geen provinciaal “vaccinpaspoort” zal invoeren, noch er een zal aanvaarden als het op federaal niveau wordt opgelegd.

Twee andere Canadese provincies, Manitoba en Québec, hebben echter vormen van bewijs van vaccinatie verplicht gesteld voor niet-essentiële diensten.

Onlangs heeft de Canadese premier van de provincie Manitoba gezegd dat alleen personen die twee COVID-19 vaccinaties hebben gehad de “extra privileges” zullen krijgen om toegang te krijgen tot populaire zaken zoals bioscopen en musea.
27 juli 2021 18:01 #2
Pislink word ik hiervan. ??
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers