De Jonge: de prikbus bij scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat

27 juli 2021 19:17 - 27 juli 2021 19:17 #1
Minister Hugo de Jonge kreeg gisteren tijdens het persmoment de vraag of 18-plussers genoeg gevaccineerd zullen zijn. “Laten we het hopen, en wat we doen is natuurlijk heel erg intensief inzetten op juist het vaccineren van jongeren tot op locatie. Dus de prikbus op locatie van scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat zien, op alle vormen van het onderwijs vanaf het VO.”

“Wat als studenten zich niet willen laten testen of zeggen: ik laat me niet vaccineren? Wat betekent dat dan? Kunnen hogescholen, het hoger onderwijs, daar een onderscheid in maken?” vroeg een journalist.

“Nee, in beginsel niet,” zei De Jonge. “Niet zonder dat we daartoe een AMvB (algemene maatregel van bestuur) maken of daartoe de wet wijzigen, omdat onderwijs natuurlijk een essentiële voorziening is. Je kunt niet zonder het onderwijs. Wat we wel tegen alle studenten zeggen, tegen alle jongeren zeggen: de kans dat je straks weer zo normaal mogelijk onderwijs krijgt, gaat aanzienlijk omhoog als je jezelf laat vaccineren.”Gaat zo’n AMvB er mogelijk nog komen?
Het ANP vroeg De Jonge of hij van plan is om daar een ministeriële regeling voor in te stellen. “Nee, vaccineren is echt je eigen keuze, als je een verstandige keuze wilt maken, moet je het doen. Maar het blijft echt je eigen keuze,” zei hij.

Minister De Jonge zei ook dat een vaccinatieplicht niet bij Nederland past. “Ik zie ook niet zo snel vormen dat we daadwerkelijk in Nederland een vaccinatieplicht gaan invoeren. Discussies in Frankrijk laat ik ook echt graag in Frankrijk en ik denk echt dat we dat in Nederland niet nodig hebben.”

De verslaggever van het ANP zei het idee te hebben dat De Jonge het een beetje boven de markt liet hangen, dat zo’n AMvB er mogelijk nog gaat komen. De zorgminister zei dat we zo’n maatregel ‘niet zomaar eventjes kunnen invoeren’. “Die wil ik ook niet zomaar eventjes invoeren, want eer je die stap zet, dan moeten alle andere mogelijkheden wel echt zijn uitgeput om het onderwijs op een normale manier mogelijk te maken.”

We kunnen zo’n maatregel niet zomaar invoeren, maar het is niet onmogelijk. En er zullen dus overal in het land prikbussen komen te staan bij scholen.
 
27 juli 2021 20:36 #2
En zijn eigen kinderen niet ?
27 juli 2021 21:00 #3
Hij is gewoon ziek
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers