Vind je me nu een wappie, prima, ontvriend me maar!!!

26 okt 2021 12:16 #1
Niet mijn tekst maar sta hier volledig achter!Vind je me nu een wappie, prima, ontvriend me maar!!!
Het zal me een rot-zorg zijn
Nederland krijgt wederom te maken met een golf aan corona besmettingen en ondertussen wordt tweedeling tussen wel en niet gevaccineerden dagelijks groter. Deze twee groepen komen steeds meer tegenover elkaar te staan. Het lijkt er op dat niet het virus maar de ongevaccineerden medemens de boosdoener en grootste bedreiging van en voor de volksgezondheid aan het worden is.
Het is immers de schuld van de niet gevaccineerden dat IC bedden dadelijk overbezet zijn en daardoor andere zorgbehoevenden niet kunnen worden geopereerd. Het is de schuld van de ongevaccineerden dat er dagelijks medisch noodzakelijke ingrepen moeten worden uitgesteld. Nog even en de niet gevaccineerden moeten achteraan in de rij aansluiten voor een IC bed of ziekenhuisopname........eigen schuld dikke bult.
Het zal mij een rot-zorg zijnHet zal mij een rot-zorg zijn of je wel of niet gevaccineerd bent. Dat is en blijft een ieder zijn of haar eigen keuze en afweging. Zo is het is ook een ieder zijn of haar eigen keuze om wel of niet te roken, te drinken, drugs te gebruiken of aan bergbeklimmen te doen. Allemaal zaken waarvan je weet dat deze een negatieve invloed op je gezondheid en welzijn kunnen hebben. Komt de rokende, drinkende en pretverhogendemiddelen gebruikende medemens dadelijk het ziekenhuis ook niet meer in?
Het zal mij een rot-zorg zijn omdat deze ziekelijke discussie daar helemaal niet over gaat. Het echte probleem anno 2021 is namelijk niet de ophanden zijnde verdere splijting tussen gevaccineerden en ongevaccineerden, maar het gebrek aan (IC) ziekhuisbedden en zorgpersoneel. Een totaal uitgeholde zorgverlening waar jaren door onze overheid niet naar omgekeken is en nog steeds niet naar omgekeken wordt.
Laten we wel zijn: indien er op dit moment een capaciteit zou zijn van 10.000 IC-bedden en voldoende zorgpersoneel om die te bemensen, dan vinden het we het vast allemaal erg sneu voor de zwaarlijvige ongevaccineerde medemens die onder corona bezwijkt maar er zou geen enkele beperkende maatregel volgen. Het is immers het gevolg van individuele keuzes waar een ieder zelf voor verantwoordelijk is. Zo kan de sigarenboer nog steeds zijn rokertjes blijven verkopen en worden veel-drinkers de toegang tot de slijterij of café niet ontzegd. Gokverslaafden worden, gelet op de dagelijkse hoeveelheid commercials, juist geënthousiasmeerd om naar Holland Casino -nota bene eigendom van de staat- te komen dan wel online een gokje te wagen en geen haan die daar naar kraait.
Maar weer even terug naar de kern van het echte probleem.
Hoe kan het in hemelsnaam dat wij anderhalf jaar na aanvang van de corona pandemie nog slechts kunnen beschikken over pak um beet 1100 IC bedden, wis en waarachtig het zelfde aantal als voordat de corona ellende over ons werd uitgestort. Dat zijn nog geen 7 IC-bedden per 100.000 inwoners. In vergelijk: Duitsland heeft 34 IC-bedden per 100.000 inwoners en ja ik weet dat het zorgsysteem daar anders is maar toch.
Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om uit te rekenen dat we bij de eerste beste nationale ramp van enige omvang zwaar onder gedimensioneerd zijn als het om IC-bedden gaat. Daar doet de huidige pandemie niets aan af.
Hoe kan het dat ik al anderhalf jaar miljoenen kostende spotjes van de overheid voorbij zie komen over handenwassen, afstand houden, samen krijgen we corona eronder, de coronapas, maar ik het eerste wervende spotje waarin zorgpersoneel wordt gevraagd of een opleiding voor het werken in de zorg wordt aangeboden, nog niet heb gezien.
Hoe kan het dat er geen geld beschikbaar wordt gesteld om het werken in de zorg aantrekkelijker te maken.
Hoe kan het dat er eindeloos gedim-dam moet worden om mensen in de zorg beter te belonen terwijl Hugo 5.1 miljard zoekt maakt, waar we tot op de dag van vandaag niet weten waar het geld gebleven is en niemand zich daar druk over lijkt te maken.
Hoe kan het dat onze regering 45 miljoen uittrekt om te controleren of er wel op de coronapas wordt gecontroleerd en ondertussen 27.000 mensen voorheen werkzaam in de zorg gillend onze ziekenhuizen heeft verlaten om elders hun heil te zoek en dat allemaal omdat ze onderbetaald en overbelast zijn. Nieuw zorgpersoneel is om die zelfde redenen niet te krijgen.
Het gaat helemaal niet over wel of niet gevaccineerd. Het echte probleem is, dat wij als welvarende natie het met onze zorg niet voor elkaar hebben. Zelfs met de lessen van anderhalf jaar coronacrisis in de pocket zijn we nog geen steek opgeschoten.
Iedere keer lopen onze bewindslieden achter de feiten aan en worden ze ingehaald door een nieuwe werkelijkheid. Dat gaat ook nu weer gebeuren, want surprise surprise, het aantal besmettingen stijgt harder dan verwacht…..trommelgeroffel…. en maar weer afwachten op welke maatregelen het kabinet en OMT ons nu weer gaan trakteren.
Regeren is vooruitzien, wij kunnen inmiddels genoegzaam vaststellen dat dit met het bestrijden van de coronacrisis telkenmale niet is gelukt en ook nu weer niet gaat lukken.
Van onze overheid mogen wij verwachten, dat ze voor een ieder zorgen, ongeacht geloofsovertuiging, afkomst, vaccinatiestatus, life-style en dat wij daar altijd op moeten kunnen rekenen, in het bijzonder ten tijde van een pandemie
Voor alle duidelijkheid: ik ben niet tegen vaccineren maar ik ben wel voor het behouden van de regie over je eigen lichaam en geest. Het staat een ieder vrij om daarin zijn eigen keuze en afweging te maken daar mag en kun je een ander niet voor veroordelen. Er is maar één iemand die daarover gaat en waar je verantwoording aan schuldig bent en dat ben jezelf.
Als je doet wat je altijd deed………krijg je wat je altijd kreeg (Lao-Tse -600v.C)
26 okt 2021 15:19 #2
Een andere stelling die ik las bij ons, als een gemeenschap van 11,7 miljoen mensen geen 300 IC bedden kan onderhouden is er iets mis, maar niet door corona.
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers