Linkse Washington Post bevestigt extreem-rechtse ‘complottheorie’

14 aug 2021 00:43 #1
Volgens de laatste volkstelling in de Verenigde Staten zal het aantal blanken naar verwachting voor het eerst afnemen. Het land was niet lang geleden overwegend blank – maar nu maken blanken minder dan 60 procent van de bevolking uit.
Blanken met een Europese achtergrond vormden tot 1965 ongeveer 85 procent van de bevolking van de Verenigde Staten, toen de zogenaamde Hart-Celler Act, na intensief lobbyen, werd aangenomen en het land werd opengesteld voor grootschalige immigratie uit de derde wereld.

Sindsdien is de demografie van het land, niet in de laatste plaats in de steden, onherkenbaar geworden.

The Washington Post meldt nu dat de eerste resultaten van de US Census 2020 later deze week worden gepresenteerd.

Volgens de links-liberale krant, die zelf een drijvende kracht is geweest achter de verandering van de bevolking in het land, blijkt uit de cijfers dat het aantal inwoners in de Verenigde Staten tussen 2010 en 2020 met 7,4 procent is gestegen. De groei is niet-blank, en voor de helft Spaans, meldt Fria Tider.

Tegelijkertijd neemt voor het eerst de blanke bevolking in het land in absolute aantallen af. Het aandeel blanken in de bevolking ligt onder de 60 procent en onder de 18 jaar zijn blanken al in de minderheid.

Tegen 2045 zullen naar verwachting blanke Amerikanen een minderheid vormen in hun eigen land.

Volgens voorlopige cijfers is het aandeel Aziaten in de Verenigde Staten verdubbeld, van 3 procent in 2010 tot 6 procent in 2020. Het aandeel zwarten blijft echter stabiel op 12,5 procent, terwijl hun aandeel in de criminaliteit onveranderlijk op 50% blijft.

dissident....08/13/17496/
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers