file Hoe kijkt de politiek bij jullie in Nederland naar het gebeuren in Donbas en de rest van Oekraïne?

25 feb 2022 10:49 #1
Deze samenvatting en mijn persoonlijke meningen over Poetin en Donbas zijn deels gebaseerd op wikipedia.


Onze Vlaming De Winter (vlaams belang) was er zelf bij toen de Krim democratisch met een meerderheid van stemmen geannexeerd werd door Rusland in het jaar 2014.
Het westen erkent het referendum van toen niet en noemt het niet legitiem.
En Donbas? zelfde verhaal.
Bij een referendum stemde het volk met bijna 90% voor onafhankelijkheid in 1994.
Kiëv werd toen al beschuldigd van wanbeheer en verwaarlozing.
Dat zijn we alweer lang vergeten natuurlijk.

De macht in de Donbas concentreerde zich in de vroege jaren 2000 in een regionale politieke elite, bekend als oligarchen . De privatisering van staatsindustrieën leidde tot ongebreidelde corruptie. De regionale historicus Hiroaki Kuromiya beschreef deze elite als de "Donbas-clan", een groep mensen die de economische en politieke macht in de regio beheerste. [38] Prominente leden van de "clan" waren Viktor Janoekovitsj en Rinat Akhmetov . De vorming van de oligarchie, gecombineerd met corruptie, leidde tot percepties van de Donbas als "de minst democratische en de meest sinistere regio in Oekraïne". [38]


Kiëv bestuurt al 29 jaar Donbas.

In 2004 was er ook al sprake van schending van de integriteit van Oekraïne, daar had Poetin niets mee te maken natuurlijk, Poetin luistert nu wel naar de roep van het Donbas volk.


De burgemeester van Donetsk, Oleksandr Lukyanchenko , verklaarde echter dat niemand autonomie wilde, maar veeleer de demonstraties van de Oranje Revolutie die destijds in Kiev plaatsvonden wilde stoppen en een compromis wilde onderhandelen. Na de overwinning van de Oranje Revolutie werden enkele organisatoren van het congres beschuldigd van "aantasting van de territoriale integriteit en onschendbaarheid van Oekraïne", maar er werden geen veroordelingen uitgesproken. [44] [45]
Er zijn nog volksreferenda geweest, opnieuw met 90% gestemd voor onafhankelijkheid.
Het westen zegt dat er op de stembrief van de laatste kiezing een woord staat dat drie vertalingen kan hebben en misleidend kan zijn, dus opnieuw niet legitiem.
Dus zegt het westen, moet Kiëv dat eenzijdig Donbas annexeerde in 1993 dit gebied behouden.
Wie is hiermee akkoord.
Alle regeringspartijen van België, met uitzondering van extreem links en rechts.

Te midden van de aanhoudende oorlog hielden de separatistische republieken op 11 mei 2014 referenda over de status van de oblasten Donetsk en Loehansk. Tijdens de referenda, die door Oekraïne als illegaal en door de internationale gemeenschap als ondemocratisch werden beschouwd, stemde ongeveer 90% voor de onafhankelijkheid van de Volksrepubliek Donetsk. Republiek en de Volksrepubliek Loehansk . [51] (Hoewel het Russische woord dat wordt gebruikt, самостоятельность , ( samostoyatel'nost ) (letterlijk "op zichzelf staan"), kan worden vertaald als volledige onafhankelijkheid of brede autonomie, waardoor kiezers in de war raakten over wat hun stembriefje eigenlijk betekende. [52] ] [51] )


De gevechten gingen door in 2014 en in 2015, ondanks verschillende pogingen om een ​​staakt-het-vuren tot stand te brengen. Oekraïne zei dat de Russische Federatie zowel materiële als militaire steun heeft verleend aan de separatisten, hoewel Rusland dit ontkende. [53] [54] De separatisten werden tot augustus 2014 grotendeels geleid door Russische burgers. [53] [54]
Oekraïne stemde in met gedeeltelijke controle op Donbas vanuit Rusland, maar het is er, opnoeuw, nooit van gekomen.

Op 11 januari 2017 keurde het kabinet van ministers in Oekraïne een plan goed voor de re-integratie van de regio en de bevolking van Donbas. [55] Het plan zou Rusland gedeeltelijke controle over het electoraat geven en is door Zerkalo Nedeli beschreven als "het implanteren van een kankercel in het lichaam van Oekraïne". [56]


Nu is er de erkenning van Poetin, die deze spelletjes beu is, het hele westen op de achterpoten, alsof de hele wereld in brand staat.

Ook Vlaams Belang stelde zich vragen bij de sancties tegen Rusland. Volgens Bilzens Kamerlid Annick Ponthier mogen die niet te ver gaan. “Wij willen waarschuwen voor ondoordachte maatregelen die onze eigen economie onnodig treffen en als een boemerang in ons gezicht kunnen terugkeren”, zei ze.
Het toont de opmerkelijke relatie die Vlaams Belang al langer met het regime van Vladimir Poetin heeft. “Europa mag zich niet laten meeslepen in de door de Verenigde Staten opgelegde sancties tegen Rusland. Dit is onze oorlog niet”, tweette Vlaams Parlementslid ­Filip Dewinter woensdag nog. Volgens hem moet België de Navo maar verlaten. De sympathie van Dewinter voor Rusland gaat al even terug in de tijd. In 2014 trok hij naar de Krim om als observator het omstreden referendum over de aansluiting bij Rusland te legitimeren. Hij mag ook al eens optreden in door het Kremlin gefinancierde Russische media.

www.hbvl.b...225_92448170

Mijn citaten komen van het vonbetrouwbare niet peer reviewed wikipedia
en.wikiped.../wiki/Donbas


Denk goed na in 2024 op welke partij je gaat stemmen.
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers