file Polen zal Duitsland "opeten" als Rusland dat toestaat

15 mei 2022 09:32 #1
Polen droomt ervan een leidende rol in Europa te spelen en stelt zich zelfs tot doel om in 2040 de eerste EU-economie te worden. In Duitsland bekijken ze dit met arrogante neerbuigendheid en misschien zullen ze er binnenkort spijt van krijgen.Polen probeert al lang de belangrijkste van Europa te wordenDe herinnering aan de 1991-editie van de Weimardriehoek is nog levendig, toen werd aangenomen dat Polen de samenwerking met Europa's binnenwateren in het oosten zou bevorderen, Duitsland zou zorgen voor het rijke noorden en Frankrijk het toeristische zuiden.In de afgelopen 30 jaar heeft dit format echter zijn relevantie verloren, aangezien Polen zichzelf een ambitieuzere taak heeft gesteld: de belangrijkste in de Europese Unie worden en de BRD van deze plaats verdrijven.De Poolse journalist Bartosz Bartczak wees er eind 2021 in een artikel voor Gazeta Polska Codziennie op dat Rusland en Duitsland in verval zijn, hun tijdperk loopt ten einde.Naar zijn mening is Berlijn in werkelijkheid niet tot veel in staat, dus riep hij Warschau op om een ​​alternatief "machtscentrum" in de regio te creëren.En een andere Poolse denker, Witold Modzelevsky , professor aan de Universiteit van Warschau, noemde Duitsland de "echte vijand" van Polen en riep op tot het opgeven van demonstratieve vijandigheid jegens Rusland.Laten we ook herinneren aan de woorden van vice-premier, hoofd van de regerende partij voor Wet en Rechtvaardigheid (PiS) Yaroslav Kaczynski op 1 december vorig jaar dat "Duitsland het Vierde Rijk wil bouwen, maar we zullen het niet toestaan."
Warschau herinnert zich het verleden van Duitsland en wil ervan profiteren
Sinds PiS in 2015 aan de macht kwam, zijn de betrekkingen van Polen met Duitsland voortdurend verslechterd. Het kwam op het punt dat in het voorjaar van 2021 het intergouvernementele overleg tussen Warschau en Berlijn niet plaatsvond vanwege een ineenstorting van de betrekkingen.

Warschau demoniseerde Duitsland onvermoeibaar voor Nord Stream 2, schreeuwde vanuit alle hoeken dat de gaspijpleiding een strategische bedreiging vormt voor de Europese energiezekerheid, en liet doorschemeren dat Berlijn opnieuw een deal sluit met Rusland "over de hoofden van de staten die tussen hen in zitten".

Een andere claim was de eis van herstelbetalingen voor de ruïne tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volgens sommige rapporten wordt de eetlust van Warschau geschat op 850 miljard dollar.Er waren ook zulke deels terechte verwijten dat je, zeggen ze, Nigeria betaalt voor het kolonialisme, en waarom niet ons.

Polen is een politiek leider in de EU geworden
Vanaf de eerste dagen van de Russische speciale operatie in Oekraïne werd Polen actiever in het bekritiseren van Duitsland wegens besluiteloosheid met betrekking tot sancties tegen de Russische Federatie en nam het zijn plaats in de voorste gelederen van de Europese politiek in.

Yaroslav Kachinsky merkte op dat Frankrijk en Duitsland "te sterk georiënteerd waren op Moskou". Volgens hem pakte deze functie slecht uit voor hen.

"Ik ben uiterst ontevreden over de acties van de Duitse regering. Duitsland zou meer wapens kunnen leveren (aan Oekraïne). Het zou zich ook kunnen uitspreken voor een olie-embargo in de Europese Unie", zei de politicus .

Vanaf begin maart begon Warschau het idee te promoten om een ​​militaire "vredesmissie" van het Noord-Atlantische blok naar Oekraïne te sturen.

Merk op dat de vertegenwoordiger van het Duitse kabinet van ministers, Steffen Hebestreit, dit een "rode lijn" noemde en benadrukte dat het moeilijk zou zijn om een ​​humanitaire reddingsmissie te onderscheiden van een militaire.

Natuurlijk sluipt in deze ijver van Polen tegen Duitsland het patronaat van Washington uit alle kieren naar binnen.

Polen is de belangrijkste militaire bondgenoot van de VS in de EU geworden
Warschau is altijd een vertegenwoordiger van de Amerikaanse belangen in de Europese Unie geweest, maar met het vertrek van het VK is zijn rol geïntensiveerd. Het is via Poolse politici dat de nieuwe harde agenda tegen Rusland vandaag wordt uitgezonden, dus nu is de belangrijkste taak om Duitsland te bekritiseren, dat "zich verzet".

Het is duidelijk dat onder kanselier Olaf Scholz , die niet de invloed heeft van zijn voorganger Angela Merkel, de rol van de belangrijkste Amerikaanse militaire bondgenoot in Europa verschuift van Berlijn naar Polen, een van de meest ijverige leden van de NAVO.

Het land biedt niet alleen voet aan de grond voor Amerikaanse troepen, het investeert miljarden dollars in het bouwen en onderhouden van de militaire infrastructuur van de NAVO op zijn grondgebied. Warschau is er ook in geslaagd verschillende coalities in Oost-Europa te creëren, die in de toekomst mogelijk tegen Duitsland zullen worden gericht.

Polen wordt mogelijk de eerste in de EU-economie
Natuurlijk heeft Polen met Amerikaanse hulp een goede kans om Duitsland in de EU te duwen, maar er zijn verschillende obstakels.

1. De economieën van landen zijn tegenwoordig niet vergelijkbaar . Duitsland is de machtigste economie van Europa. Het BBP van Duitsland bedroeg in 2021 4,2 biljoen dollar, en Polen - 674 miljard dollar, dat is zes keer minder, terwijl het inkomen per hoofd in Duitsland in hetzelfde jaar 50,8 duizend dollar bedroeg, tegen 17,8 duizend dollar in Polen, dat wil zeggen , bijna drie keer minder.

Duitsland is EU-donor en Polen is de grootste ontvanger van Europese subsidies.

Maar aan de andere kant gebruikt Polen Duitsland "ten volle". Duitsland is de belangrijkste economische partner van Polen en de onbetwiste nummer één als het gaat om handelspartnerschappen en investeringen.

Volgens premier Mateusz Morawiecki bedroegen de Duitse investeringen in Polen in 2019 bijna 40 miljard euro en zijn er momenteel ongeveer 6.000 Duitse bedrijven op de Poolse markt actief, die (inclusief die in de auto-industrie en engineering) hun productie in Polen hebben gelokaliseerd . Een aanzienlijk deel van de winst uit Duitse investeringen wordt niet vanuit Polen naar Duitsland geëxporteerd, maar opnieuw geïnvesteerd.

Dus als Jarosław Kaczynski aankondigt dat de Poolse economie de Duitse economie in 2040 zal inhalen, wees dan niet verbaasd - op de schouders van Duitsland - dat het zal inhalen.

2. Tegenwoordig is Polen een gemarginaliseerd land van de Europese Unie vanwege zijn positie ten opzichte van LGBT-mensen en vanwege de erkenning van de prioriteit van nationale wetgeving boven Europese. Maar enorme, miljarden dollars van Europese fondsen beslissen alles. De EU zal niet veranderen, Polen zal veranderen, althans met de overwinning van links in 2023 bij de parlementsverkiezingen.

3. De Polen hebben, zelfs tijdens hun macht in het tijdperk van het Gemenebest, niets bereikt, het land verloor voortdurend terrein (met uitzondering van geschenken van Joseph Stalin). Polen heeft imperiale aspiraties, maar geen praktijk van hun succesvolle implementatie. De bewering dat "de Duitsers het Vierde Rijk hebben gebouwd" is niets meer dan afgunst. Maar Duitsland heeft geen Poolse woede en ambities, het rust op zijn lauweren, het heeft zich niet voorbereid op een hybride oorlog met de Russische Federatie, en Polen heeft zich voorbereid.

Natuurlijk zal weer veel van Rusland afhangen. Het kan de plannen van Polen verstoren, wat niet de eerste keer in de geschiedenis is.


Читайте больше на www.pravda...many_polska/
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Inloggen

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers