Australische burgemeester is het zat en twittert: ‘Welkom in nazi-Duitsland’

16 aug 2021 09:39 #1
Burgemeester Steve Christou van Cumberland City Council in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales heeft de nieuwe coronamaatregelen die in zijn regio van kracht zijn, vergeleken met nazi-Duitsland.

Christou plaatste vrijdag een afbeelding op Twitter van de nieuwe lockdownregels. Eén van de nieuwe regels: alle inwoners van Greater Sydney hebben vanaf nu een vrijbrief nodig om de regio te kunnen verlaten.

Dictatoriale waanzin
“Welkom in nazi-Duitsland,” schreef de burgemeester, die de tweet later verwijderde. Hij liet zich eerder ook al kritisch uit over de aanscherping van de lockdownmaatregelen door te spreken van ‘dictatoriale waanzin’.

Minister David Elliott van Politie en Hulpdiensten in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales riep de burgemeester na de tweet op om terug te treden. Hij vond het bericht ‘weerzinwekkend’.

Vijf kilometer
De grote steden in de dichtstbevolkte staat van het land hebben al sinds eind juni een strikte lockdown. Zondag zijn de maatregelen verder aangescherpt. In heel Nieuw-Zuid-Wales geldt nu een strengere lockdown.

In Sydney mogen mensen nog maar vijf kilometer van hun huis vandaan bewegen. Mensen mogen geen bezoek meer ontvangen, alleen voor een beperkt aantal zaken het huis verlaten en alle horeca is gesloten. Mensen die de coronaregels overtreden, riskeren een boete van 5000 Australische dollar.
19 aug 2021 11:50 #2
Die snapt het wel

Haakman
23 aug 2021 07:19 #3
Precies
Mods: Lexie026RonaldGEERTVB

Inloggen

Favorieten

  • Geen berichten om weer te geven.

Uit het archief....

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers