De Jonge vergelijkt nemen van coronavaccin met eten van frikandel

Coronaminister Hugo de Jonge zei donderdag in een interview met influencer Robbert Rodenburg dat zorgverleners in de frontlinie en bij de GGD’en al 10 maanden lang in crisisstand staan. “Ze werken zich het snot voor de ogen en je ziet het ziekteverzuim oplopen. Ze houden het nauwelijks vol. Het enige wat wij hoeven te doen is even zo’n prikje halen,” zei De Jonge. “En dan een beetje nuffig zitten zeggen van: ‘nou, ik moet nog maar even zien of ik dat eigenlijk wel wil’, dat kan natuurlijk niet.”

frikandel

“Ik hoor mensen zeggen: ‘ik weet niet precies wat erin zit’,” vervolgde minister De Jonge. “Dan denk ik: ‘joh, je hebt je hele leven frikandellen gegeten en je weet ook niet precies wat erin zit’. Hier is echt uit-en-ter-na getoetst of het deugt en of het klopt en of het veilig is. Bijwerkingen zijn in beeld gebracht.”

“Dit is gewoon het allerbeste wat ons kan overkomen deze crisis. En we moeten Onze Lieve Heer op onze blote knietjes danken dat het bestaat, dit vaccin,” sprak hij.

Dit heeft niets met volksgezondheid te maken

De uitspraken van De Jonge maken veel los. Opiniemaker en ondernemer Jorn Lukaszczyk reageert: “Onze minister van Volksgezondheid vergelijkt het nemen van het vaccin met het eten van een frikandel. Het is ongelooflijk hoe hij hier een experimenteel, nieuw type vaccin voor een virus niet dodelijker dan de griep zo verheerlijkt. Dit heeft NIETS met volksgezondheid te maken.”

“Wat zou ik deze man graag een draai om zijn oren geven, los van het feit of ik de injectie wel of niet neem,” voegt twitteraar Don Henrique da Holanda toe. “Dit populistische, volkse – Jan met de pet – propagandisme van een ‘minister’ is te schandalig voor woorden.” Gerlinde van den Bosch schrijft: “Wat een misselijke man. Het dedain.”

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 17 mei 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://wappiesnappie.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers