Inspectie roept mensen op hun werkgever te verklikken bij overtreden coronaregels: ‘NSB!’

Op social media komen geregeld gesponsorde berichten voorbij van de Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, die mensen aansporen om werkgevers die zich niet aan de coronamaatregelen houden aan te geven. Mensen blijken daar massaal gehoor aan te geven.

Staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid schreef vorige maand namelijk in een brief aan de Tweede Kamer dat het aantal meldingen bij de inspectie dit jaar tot dusver bijna dubbel zo hoog is als vorig jaar. De stijging komt vooral door veel meldingen over coronaregels die op het werk niet zouden worden nageleefd.

Tot en met 8 november waren er in totaal 12.599 meldingen binnengekomen. Dat is 92 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarvan hebben er 5874 betrekking op corona. In veel gevallen gaat het om het onvoldoende afstand houden. De dienst heeft bij meer dan 1700 werkgevers ingegrepen.

nsb

Deze oproep van de inspectie is er één uit 1940!

De oproep om werkgevers die zich niet aan de coronaregels houden te rapporteren, doet veel mensen terugdenken aan de oorlog. “Deze oproep is er één uit 1940! NSB’ers zullen hier met vol enthousiasme gehoor aan geven,” schrijft T. Schuurbiers.

René Stekelenburg heeft een nieuwe naam bedacht voor de dienst: Inspectie NSB. “Genoeg is genoeg.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons heeft de oproep herschreven. De oorspronkelijke tekst: “Lapt jouw werkgever de coronaregels aan zijn laars? En kom je er samen niet uit? Meld het bij de Inspectie SZW.” Hier had volgens haar moeten staan: “Behoort jouw werkgever tot de geïnformeerde mensen die weten dat de meeste maatregelen wetenschappelijk niet bewezen zijn en blijf je angstig? Bel de hulplijn.”

© Copyright (c) NineForNews.nl

Robin de Boer

© www.ninefornews.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 17 mei 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://wappiesnappie.nl/

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers