Uit het archief

 

Evenement informatie
Evenement titel:
Evenement datum / tijd:
Evenement omschrijving:

Demo WWD Amsterdam afgelast.

Gisterenavond laat had ik vanwege de trieste ontwikkelingen in Rotterdam, spoedoverleg met de World Wide Demo. Want vandaag zou er een grootse demo zijn in Amsterdam, waarbij de kinderen en de jeugd centraal zouden staan. Ook P4F had z’n jeugd hiervoor opgeroepen. De tekst die ik hier schrijf, is een vreselijke moeilijke tekst en ik realiseer mij, dat je vrijwel alleen maar foute dingen kan zeggen. Maar gezien onze verantwoordelijkheid als P4F naar de mensen die altijd trouw komen, is hier een onoverkomelijke verantwoordelijkheid weggelegd voor ons en ga ik het toch doen.

In ons gesprek stond onze verslagenheid over menselijk leed centraal. Mensen die in een poging iets te doen aan hun toekomst, of die van hun kinderen, gewond zijn geraakt of wellicht overleden.

Ik maakte in dit gesprek een metafoor.

‘Soms heb je groen licht en ga je tóch niet oversteken’.

Dat was mijn gevoel over vandaag. We waren voornemens de P4F jeugd niet op te roepen vandaag te komen. Omdat wij en waarschijnlijk niemand met ons, kon gaan voorspellen, hoe of wat de emoties zouden gaan doen in Amsterdam vandaag. Kinderen konden en wilde wij niet blootstellen aan zoveel onzekerheid.

Later zal ik mijn gedachten en gevoelens over deze donkere en trieste dagen verder uiteen zetten. Want er gebeurt veel. En het is gewoon te prematuur om basis van zware emoties en trieste gedachten, een verhaal te formuleren, die de lading goed dekt. Desondanks wil ik van deze gelegenheid, namens Police For Freedom Nederland, maar ook internationaal een korte statement maken. En die gaat over menselijkheid. Want wat er ook is gebeurd, menselijkheid, is iets waar je altijd een stelling over kan innemen.

 

‘Menselijkheid’

Gisteren keek ik naar beelden in Rotterdam. Beelden van mensen. Mensen in conflict. Mensen met dromen over hun toekomst en mensen met wensen en hoop voor een betere wereld voor hun kinderen. En wat ik zag bedroefde mij en mijn vrouw Micha zeer diep. Emoties kwamen in mij op, van boosheid, woede en onmacht. Er is twee jaar lang onrecht over mensen uitgestort door een internationaal aangestuurde donkere en duistere kracht. Dat drijft mensen tot wanhoop en strijd. Laten we daarom elkaar vastpakken en elkaar steunen in dit belachelijke en dystopische tijdperk.

Wij van P4F wensen iedereen van uit het diepst van ons hart onwijs veel sterkte toe. De slachtoffers die op dit moment strijden voor hun leven. Nabestaanden van overleden en iedereen die gisteren op welke manier dan ook vanuit zijn of haar ‘menselijkheid’ lichamelijk of mentaal is aangeslagen.

Tevens roepen wij iedereen op in het licht te blijven. Vandaag en de in donkere periode die we doorstaan. Want alleen in saamhorigheid, standvastigheid, liefde en daadkracht, gaan we hier doorheen komen. Wij zijn aangeslagen, maar niet afgeslagen.

Want wij zijn mensen.

Locatie:
Unable to load tooltip content.

Inloggen

What's wrong with the world

Partner

Laatste bezoekers

Laatste bezoekers